Reményt adó sikertörténetek a Gyermekgyógyítók elmúlt 50 évéből

Reménykedd

Reménykedd

Levi gyógyulása

2022. január 11. - Gyermekgyógyítók

Levi 2 évesen került kórházba, miközban anyukája épp a kistestvérével volt várandós.

„A mi kálváriánk Levi 2 éves korában kezdődött, amikor egy korábbi kiütéses betegség nyo- mán felborult a vérképe, volt, hogy 40 percig vérzett az orra. Megannyi vizsgálat után derült ki, hogy akut myeloid leukémiás, és csontvelő-transzplantációra van szüksége” – emlékszik vissza Andrea, Levi anyukája.

Mindeközben a kisfiú állapota egyre romlott – a szerveit is megtámadta a betegség –, nem késlekedhettünk, minden erőnket és szak-mai tudásunkat bevetettük, hogy meg- mentsük a kétéves gyereket.

„Csodával határos módon egy hónap múlva lekerültünk a nemzetközi várólistáról, ugyanis találtak egy alkalmas donort” – meséli Andrea.

Időközben megszületett Levi kisöccse, akinek ugyan olyan szüksége volt az édesanya közelségére, mint a kis betegnek. Levi hősiesen viselt minden kezelést, és azt is, hogy az anyukája nem tud állandóan mellette lenni.

A II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika és a Dél-pesti Centrumkórház Őssejt-transzplantációs Osztályának gyógyítói egy emberként álltak az anyuka mellett. Ha kellett, a nővérek vigyáztak az újszülöttre, amíg Andrea Levi mellett volt a legnehezebb pillanatokban.

Csupaszív munkatársaink összehangolt munkájának és a több évtizedes tapasztalatoknak köszönhetően a leukémiás gyermekek 80%-át sikerül meggyógyítanunk.

Nagy örömünkre Levi ma már vidám, kiegyensúlyozott óvodás, csak félévente jár kontrollvizsgálatra, és a legjobb úton halad a gyógyulás útján.

sza_nko.jpeg

A Magyar Gyermekonkológiai Hálózat 50 éve küzd a daganatos gyermekekért.

Nézd meg, hogyan adhatsz reményt még több gyermek gyógyulásához!

https://www.gyermekdaganat.hu/tamogatas/

 

süti beállítások módosítása