Reményt adó sikertörténetek a Gyermekgyógyítók elmúlt 50 évéből

Reménykedd

Reménykedd

Gyuszkó küzdelmes útja a gyógyulásig

2022. január 25. - Gyermekgyógyítók

Küzdelmesen indult Gyuszkó élete: egy éves koráig több nehéz kezelésen és orvosi beavatkozáson esett át, mint sokan egész életükben. Két transzplantáció, súlyos komplikációk és rengeteg kórházban töltött hét - mindez ma már szerencsére csak emlék, ami bizonyítja a kisfiú és családja erejét és kitartását.

gyuszko_cuki.jpegGyuszkó még csak 3 hetes volt, amikor édesanyja egy nyirokcsomó duzzanatot vett észre kisfia nyakán.

Vizsgálatok hosszú sora következett, mire kiderült, hogy az akkor 6 hetes Gyuszika egy ritka immunhiányos betegségben szenved. Ez azt jelenti, hogy Gyuszkó szervezete nem tudott védekezni a fertőzésekkel szemben.

Csontvelő-transzplantációra volt szüksége, így került fel a Dél-pesti Centrumkórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályára.

„Minden tiszteletem a Gyermekgyógyítóké, akik rendkívüli együttérzéssel fogadtak, és türelemmel tájékoztattak minket, hogy mi vár ránk a csontvelő-transzplantáció során.” – mondja Andrea, Gyuszkó édesanyja.

Gyuszkót a többhónapos kezelések és a csontvelő-transzplantáció utáni kritikus időszak elteltével hazaengedték.

Azonban a kisfiú nem tölthetett sok időt otthon, mert szervezete kilökte a donor csontvelőt, így újra kórházba került.

gyuszko_ovis_1.jpgNem volt más választás, az ekkor 1 éves Gyuszikát a Gyermekgyógyítók előkészítették a következő transzplantációra. A hosszú hónapokon át tartó küzdelemben az édesanya annyira kimerült, hogy egy alkalommal fertőzés gyanúja miatt nem mehetett be gyermekéhez az osztályra. „Senkinek nem kívánom azt a két napot. Folyamatosan azon aggódtam, hogy hogyan érezheti magát az én Kicsikém nélkülem. Emese és Mariann nővér mindent megtettek ebben a 2 napban is a kisfiamért, mellette voltak, egész nap törődtek vele. Sőt, képeket is küldtek nekem, hogy jól van a gyerek, és tartották bennem a lelket, hogy hamarosan újra mellette lehetek.”

A súlyos komplikációk ellenére orvosai rendíthetetlenül hittek benne, hogy a kisfiú meggyógyulhat, és szakmai tudásuk legjavát bevetve mindent megtettek gyógyulása érdekében.

Gyuszkó ma már életvidám óvodás, aki imádja a vonatokat, nagyon szeret focizni, és már csak kontroll vizsgálatokra kell járnia.

"Az osztály orvosai és nővérei mindvégig fogták a kezünket. Mindent megtettek értünk, és ezért örökké hálás leszek."

A Magyar Gyermekonkológiai Hálózat 50 éve küzd a daganatos gyermekekért.

Nézd meg, hogyan adhatsz reményt még több gyermek gyógyulásához!

https://www.gyermekdaganat.hu/tamogatas/

20210811_152537.jpg

süti beállítások módosítása