Reményt adó sikertörténetek a Gyermekgyógyítók elmúlt 50 évéből

Reménykedd

Reménykedd

Máté hosszú útja az iskolába

2021. augusztus 31. - Gyermekgyógyítók

Az örökmozgó Mátét 2018-ban anyukája nehezen múló véraláfutásokkal vitte orvoshoz.

Édesanyja rendkívül megrémült, mikor kiderült, hogy az akkor 5 éves Máté súlyos csontvelő-elégtelenségben szenved. A diagnózis felállítása után szakmai csapatunk azonnal megkezdte a kisfiú kezelését és 2018. júniusában csontvelő-transzplantációt végeztünk a Dél-pesti Centrumkórházban (akkori nevén Szent László Kórház).

img_0067_1.JPGA csontvelőműködése és vérképzése azonban továbbra is elégtelen volt, így Máté folyamatos kezelésekre és szigorú orvosi ellenőrzésre szorult.

Mi, Gyermekgyógyító orvosok és ápolók szaktudásunk legjavát bevetve mindent megteszünk a kisfiú gyógyulása érdekében, Máté pedig felnőttekhez méltó kitartással állja a megpróbáltatásokat.

Máté egy igazán eleven kisfiú, egy örök mókamester, aki hamar belopta magát az osztály dolgozóinak szívébe.

Nekünk, orvosoknak és ápolóknak is embert próbáló látni, amikor egy gyermek ilyen sokáig küzd a betegséggel, de akaratereje és huncut mosolya nekünk is erőt ad mindennapi munkánk során.

Több évtizedes tevékenységünk eredménye, hogy nem csak hazai, hanem nemzetközi szinten is rendelkezésünkre állnak olyan konzultációs lehetőségek, melyek korábban nem, vagy nem ilyen könnyen voltak elérhetőek.

2019-ben sikerült több külföldi transzplantációs központtal is egyeztetnünk, melyek alapján pedig úgy döntöttünk, hogy a kisfiú teljes gyógyulása érdekében újabb csontvelő-transzplantációt végzünk.

A második transzplantáció után Máté eredményei nagyon gyorsan javulni kezdtek, így végül több mint két év után hazaköltözhetett, tavaly szeptember óta pedig iskolába jár!

4472b74e-eece-4ca8-8a67-0b5496d78260.JPG

A Magyar Gyermekonkológiai Hálózat 50 éve küzd a daganatos gyermekekért.

Nézd meg, hogyan adhatsz reményt még több gyermek gyógyulásához!

https://www.gyermekdaganat.hu/tamogatas/
süti beállítások módosítása