Reményt adó sikertörténetek a Gyermekgyógyítók elmúlt 50 évéből

Reménykedd

Reménykedd

Julcsi második születésnapja

2022. július 05. - Gyermekgyógyítók

Egy ártalmatlan fertőzésnek indult, amikor a 1,5 éves Julcsi szájában édesanyja nem múló aftákat vett észre. A vizsgálatok során kiderült, hogy Julcsi súlyos veleszületett betegségben szenved (SCID), így bizonyos típusú fehérvérsejteket nem tud termelni a szervezete. Az egészséges szervezetben egy fertőzés esetén a fehérvérsejtek elkezdenek szaporodni, hogy legyőzzék a betegséget, azonban egy immunhiányos gyermek szervezete, mint Julcsié, nem képes erre, így számukra egy kisebb vírusfertőzés is végzetes lehet.

julcsi_box.jpeg

Ebben a helyzetben egy pár éves gyermek nem fogja fel, hogy mi történik vele. Szülei rémültek, kétségbeesettek és minden hitük az orvosokban, nővérekben van.

Nekünk, gyógyítóknak eltökélt célunk, hogy a gyerekekkel és a szülőkkel olyan bensőséges kapcsolatot alakítsunk ki, ami átsegíti őket a legnehezebb pillanatokon.

„Voltak olyan napok, amikor Kállay doktor úr egy-egy szavába kapaszkodtunk, hogy tudjunk hinni abban, hogy meggyógyul a gyerekünk. Úgy kellett hinnünk Julcsi gyógyulásában, hogy nem láttuk az alagút végét. Egy kicsi gyereknél iszonyatosan fontos, hogy a szülő mit érez, főleg egy ilyen rendkívül kétségbeejtő helyzetben, mert a gyerek átveszi a szülő rezgéseit” – mesélte Julcsi édesanyja.

julcsi_anya_val_1.jpeg

A kemoterápiánál nem várjuk meg, hogy kihulljon a gyermekek haja, így volt ez Julcsival is. Szülőként feldolgozhatatlanul nehéz lehet végignézni, ahogy levágjak az ember kicsi lányának a tincseit.

„Az egyik tündéri nővér a hajnyírás során azt játszotta a kislányommal, hogy a levágott hajából kutyuskát csinálnak. Játszottak végig, miközben én a könnyeimet törölgettem” - Julcsi édesanyja, Titanilla.

A kórházban töltött hosszú hónapok alatt gyógyítói és Julcsi között rendkívül bensőséges kapcsolat alakult ki. A család örökre szívébe zárta azokat a gyógyítókat, akik szeretettel és alázattal segítették át kislányukat élete legnehezebb időszakán.

julcsi_gododo_1.jpeg

„Julcsim akkor tanult beszélni, és Kállay doki az egyik vizsgálaton egy csikizős-mondókát mondott neki a gólyáról, így lett nekünk Krisztián a gólyás doktor, a kétévesek nyelvén: Gó Dodó."

julcsi_szu_linap.jpeg

Nagy örömünkre Julcsi azóta gyönyörű nagylánnyá cseperedett és csak évente kell kontrollvizsgálatra jönnie. Hagyomány lett a családnál, hogy minden évben egy tortával érkeznek az osztályunkra, ezzel ünnepelve Julcsi második születésnapját.

Az 50 éves Magyar Gyermekonkológiai Hálózat 8 központjában ma is évente többszáz kisgyermek küzd a daganatos betegségek ellen.

Támogatásod nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a lehető legeredményesebben tudjuk kezelni őket, és felnőttként ők is elmesélhessék majd a történetüket! 

Nézd meg, hogyan segíthetsz!

https://www.gyermekdaganat.hu/tamogatas/

 

süti beállítások módosítása